Курс «Сертифікація у бджільництві»
Безкоштовний пілотний курс, доступний для всіх бажаючих, як заохочення до
отримання нових знань від членкинь Фундації жінок пасічниць. Складається
із 7-ми коротких відео-лекцій, що проходили у формі вебінарів.
Відповідальний | Адміністратор сайту |
---|---|
Останнє оновлення | 21.02.2024 |
Час завершення | 3 години 53 хвилини |
Учасники | 3 |
Поділитися цим вмістом
Посилання для поширення
Поділитися у Соцмережах
Поділитися через Email
Будь ласка вхід поділитися цим Курс «Сертифікація у бджільництві» за електронною поштою.
-
-
Урок 1. Відео-лекція: Характеристика нормативно-правових актів.
-
Урок 2. Відео-лекція: Аналіз вимог до операторів ринку харчових продуктів.
-
Урок 3. Відео-лекція: Основи технічного регулювання. Сертифікація.
-
Урок 4. Відео-лекція: Ветеринарно-санітарна експертиза. Відповідність вимогам.
-
Урок 5. Відео-лекція: Ветеринарно-санітарні вимоги.
-
Урок 6. Відео-лекція: Обов’язки операторів потужностей. Впровадження HACCP
-
Урок 7. Відео-лекція: Принципи HACCP. Питання-відповіді.
-
Практичні аспекти безпечності харчових продуктів (2021)
Останні зміни в українському законодавстві, його імплементація до норм ЄС, призвели до удосконалення ведення господарювання, зокрема у харчовій промисловості. Мед та більшість продуктів бджільництва належить до оздоровчих продуктів харчування. Тож бджолярам буде необхідно слідувати новим вимогам та правилам що діятимуть у сфері виробництва харчових продуктів. Цей курс роз’яснює що є обов’язковим під час виробництва продукції бджільництва, умови проходження сертифікації, маркування та інше, що необхідно знати в сучасних умовах.
Зміст:
- Частина 1. Законодавчі вимоги до безпечності харчових продуктів.
- Частина 2. Аналіз програм-передумов НАССР.
- Частина 3. Розроблення системи управління безпечністю, що базується на
принципах НАССР. - Частина 4. Питання-відповіді.
Роздаткові матеріали:
- Презентація спікера «Практичні аспекти безпечності харчових
продуктів» (pdf). - Презентація Держпродспоживслужби «Ветеринарно-санітарні вимоги,
обов’язкові для виконання в галузі бджільництва» (pdf).
Наталія Сілонова
Кандидат біологічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ). Науковий напрям Безпечність та якість харчових продуктів, стандартизація та сертифікація с.-г продукції, безпечність продукції рослинництва та аналіз ризиків, менеджмент якості діяльності лабораторій, системи управління переробних підприємств (QMS, EMS, FSMS), контроль якості харчових продуктів. Аналіз вимог національних та міжнародних нормативних документів, щодо безпечності та якості сільськогосподарської та харчової продукції, розроблення проектів національних стандартів та технічних умов. Спеціаліст: GlobalG.A.P Private farm Assurer workshop - Livestock GlobalG.A.P. ACADEMY General Regulations V5 Control Points and Compliance Criteria V5 - All Farm Base -Livestock Base - Cattle&Sheep, Pigs; GLOBALG.A.P. + GRASP Annual update, auditors training; Аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000: 2007, ISO 22000: 2005, ISO 22000: 2018); системи управління якістю відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Автор більше 100 наукових і навчально-методичних праць в тому числі 46 у фахових виданнях, з них співавтор 2 міжнародних колективних монографій, 4 навчальних посібників, з яких 1 англійською мовою. Контакти: silonova@ukr.net +380 677682419
Національне агентство з акредитації України: https://naau.org.ua/
Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр
проблем стандартизації, сертифікації та якості»: http://uas.org.ua/ua/