«Практичні аспекти безпечності харчових продуктів»
(2021)
Безкоштовний пілотний курс, доступний для всіх бажаючих, як заохочення до
отримання нових знань від членкинь Фундації жінок пасічниць. Складається
із 7-ми коротких відео-лекцій, що проходили у формі вебінарів.
Анотація
Останні зміни в українському законодавстві, його імплементація до норм ЄС,
призвели до удосконалення ведення господарювання, зокрема у харчовій
промисловості. Мед та більшість продуктів бджільництва належить до
оздоровчих продуктів харчування. Тож бджолярам буде необхідно слідувати
новим вимогам та правилам що діятимуть у сфері виробництва харчових
продуктів. Цей курс роз’яснює що є обов’язковим під час виробництва
продукції бджільництва, умови проходження сертифікації, маркування та
інше, що необхідно знати в сучасних умовах.
Зміст курсу:
- Частина 1. Законодавчі вимоги до безпечності харчових продуктів.
- Частина 2. Аналіз програм-передумов НАССР.
- Частина 3. Розроблення системи управління безпечністю, що базується на
принципах НАССР. - Частина 4. Питання-відповіді.
Роздаткові матеріали:
1. Презентація спікера «Практичні аспекти безпечності харчових
продуктів» (pdf).
2. Презентація Держпродспоживслужби «Ветеринарно-санітарні вимоги,
обов’язкові для виконання в галузі бджільництва» (pdf).
Корисні посилання:
Національне агентство з акредитації України: https://naau.org.ua/
Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр
проблем стандартизації, сертифікації та якості»: http://uas.org.ua/ua/