студентів: 5

«Практичні аспекти безпечності харчових продуктів»
(2021)

Безкоштовний пілотний курс, доступний для всіх бажаючих, як заохочення до
отримання нових знань від членкинь Фундації жінок пасічниць. Складається
із 7-ми коротких відео-лекцій, що проходили у формі вебінарів.

Анотація

Останні зміни в українському законодавстві, його імплементація до норм ЄС,
призвели до удосконалення ведення господарювання, зокрема у харчовій
промисловості. Мед та більшість продуктів бджільництва належить до
оздоровчих продуктів харчування. Тож бджолярам буде необхідно слідувати
новим вимогам та правилам що діятимуть у сфері виробництва харчових
продуктів. Цей курс роз’яснює що є обов’язковим під час виробництва
продукції бджільництва, умови проходження сертифікації, маркування та
інше, що необхідно знати в сучасних умовах.

Зміст курсу:

  • Частина 1. Законодавчі вимоги до безпечності харчових продуктів.
  • Частина 2. Аналіз програм-передумов НАССР.
  • Частина 3. Розроблення системи управління безпечністю, що базується на
    принципах НАССР.
  • Частина 4. Питання-відповіді.
    Роздаткові матеріали:
    1. Презентація спікера «Практичні аспекти безпечності харчових
    продуктів» (pdf).
    2. Презентація Держпродспоживслужби «Ветеринарно-санітарні вимоги,
    обов’язкові для виконання в галузі бджільництва» (pdf).
    Корисні посилання:
    Національне агентство з акредитації України: https://naau.org.ua/

Державне підприємство «Український науково-дослідний і навчальний центр
проблем стандартизації, сертифікації та якості»: http://uas.org.ua/ua/

Викладач

Кандидат біологічних наук, доцент, заступник завідувача кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ). Науковий напрям Безпечність та якість харчових продуктів, стандартизація та сертифікація с.-г продукції, безпечність продукції рослинництва та аналіз ризиків, менеджмент якості діяльності лабораторій, системи управління переробних підприємств (QMS, EMS, FSMS), контроль якості харчових продуктів. Аналіз вимог національних та міжнародних нормативних документів, щодо безпечності та якості сільськогосподарської та харчової продукції, розроблення проектів національних стандартів та технічних умов. Спеціаліст: GlobalG.A.P Private farm Assurer workshop - Livestock GlobalG.A.P. ACADEMY General Regulations V5 Control Points and Compliance Criteria V5 - All Farm Base -Livestock Base - Cattle&Sheep, Pigs; GLOBALG.A.P. + GRASP Annual update, auditors training; Аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів (ДСТУ ISO 22000: 2007, ISO 22000: 2005, ISO 22000: 2018); системи управління якістю відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2015. Автор більше 100 наукових і навчально-методичних праць в тому числі 46 у фахових виданнях, з них співавтор 2 міжнародних колективних монографій, 4 навчальних посібників, з яких 1 англійською мовою. Контакти: silonova@ukr.net +380 677682419
Безкоштовно

Залишити відповідь

Закрити меню
×
×

Кошик